Nežijeme proto, abychom...

14. prosince 2015 v 15:59 | Bett |  My Writing Pad

Nežijeme proto, abychom jedli, ale proto, abychom žili. Vždyť jídlo je naší energií, co nám dává možnost zůstat na tomto světě. A to co nejdéle tak, aby byl co možná nejdelší.



Jedním z hlavních faktorů, proč si život zkracujeme je podle mne fakt, že tři čtvrtiny potravin tvoří převážně přidané chemické látky. Dříve se potraviny nijak neupravovaly. Podojili jsme krávu a mléko pak bez úprav použili do čtyř dnů, aby se nezkazilo, zatímco dnešní mléko ze supermarketů je mnohem trvanlivějšía to právě díky přidané chemii, která tu z větší části převažuje.

Dalším důvodem brzkého úmrtí naší populace je myslím nedostatek pohybu. Nejspíš za něj může čím dál chytřejší elektronika, do které se podle jednoho z posledních výzkumů průměrný Čech dívá až sedm hodin denně a to ať jde o mobily, počítače nebo třeba tablety.

V neposlední řaděmá i stres slušný vliv na naše zdraví. Ovládá nás prakticky všude a ve všem. Většinou jde o strachu plné myšlenky, kterými nás média ovlivňují.

Mohli bychom si tedy myslet, že délka našeho života se stále prodlužuje. Je to ale opravdu pravda?!
Stres, nezdravá strava a nedostatek pohybu sice není to jediné, co nám život komplikuje, ale i tak, nemůžeme to změnit?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Sčítání návštěvníků

Klik =)

Komentáře

1 dadainka dadainka | Web | 15. prosince 2015 v 20:32 | Reagovat

Je to pravda, chemie, modifikované obiloviny, konzervanty. Nechutné.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama